Про коледж


Історія становлення навчального закладу розпочалась 15 серпня 1959 року з моменту заснування Білоцерківської вечірньої профтехшколи Київського обласного управління промислової кооперації. У статусі профтехучилища та Вищого профтехучилища з підготовки кваліфікованих робітників заклад діяв до 2004 року. Наказом Міністерства освіти і науки України№ 907 від 02.12.2004 р. Вище професійне училище було реорганізовано в Білоцерківський коледж сервісу та дизайну.
З 1995 року колектив очолює Алла Олегівна Степура  Заслужений працівник освіти України, Відмінник служби побуту України, викладач-методист, член «Золотого фонду» м. Біла Церква, обиралась депутатом Міської ради (2002-2006 рік), переможець конкурсу «Кращий керівник закладу освіти Київської області» (1999 р.)., голова ради директорів ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації Київської області, член експертної ради професійної освіти ДАК, автор двох підручників, виданих під грифом Міністерства освіти і науки України.
Коледж активно співпрацює з вищими навчальними закладами ІІІ-ІV рівнів акредитації: Київським національним університетом технологій та дизайну, Хмельницьким національним університетом, Київським національним університетом культури та мистецтв, Відкритим міжнародним університетом розвитку людини «Україна», Переяслав-Хмельницьким державним педагогічним університетом імені Григорія Сковороди та Національним технічним університетом України «Київський політехнічний інститут».
Завдяки атмосфері пошуку, розвитку, яка склалася в колективі, у 2001-2003 роках навчальний заклад брав участь у Міжнародному проекті Європейського Фонду Освіти «Підприємництво в освіті і навчанні».
З 2007 року Білоцерківський коледж сервісу та дизайну є обласним базовим навчальним закладом серед вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації Київської області.
Сьогодні Білоцерківський коледж сервісу та дизайну – це сучасний провідний навчальний заклад Київського регіону. На 3-х відділеннях – швейному, перукарському та інформаційно-комунікаційних технологій – щороку навчається близько 600 студентів денної форми навчання.
Підготовка здійснюється за освітньо-кваліфікаційним рівнем молодшого спеціаліста зі спеціальностей: «Моделювання та конструювання промислових виробів», «Швейне виробництво», «Перукарське мистецтво та декоративна косметика», «Діловодство», «Комп’ютерна обробка текстової, графічної та образної інформації»; за освітньо-кваліфікаційним рівнем кваліфікованого робітника з професій: «Кравець», «Закрійник», «Перукар (перукар-модельєр)», «Секретар керівника (організації, підприємства, установи); оператор комп’ютерного набору».
За історію свого існування навчальний заклад підготував біля 20 тисяч фахівців  для легкої промисловості та сфери послуг.
Поширення досвіду педагогів коледжу реалізується через участь в освітніх та професійних виставках, конференціях, семінарах, через друк науково-методичних матеріалів у періодичних педагогічних та професійних виданнях.
Студенти коледжу беруть активну участь у різноманітних конкурсах фахової майстерності та є неодноразовими переможцями та призерами місцевих, регіональних та Всеукраїнських конкурсів професійної майстерності і художньої самодіяльності.
Після завершення навчання студенти коледжу не лише отримують спеціальності, що користуються попитом на ринку праці, але й мають можливість обіймати керівні посади на підприємствах міста та регіону.
Професійна компетентність, ініціативність та наполеглива праця педагогічного колективу спрямовані на утримання високого рейтингу навчального закладу в регіоні.
Більше дізнатися про коледж можна на сайті коледжу: bcsd.org.ua


Офіційна група коледжу в соціальній мережі: https://vk.com/bcsd_official